Close

Over ons

Ontstaan en achtergrond

Richardo Uden is een Nederlander van Surinaamse afkomst die in 1977 naar Nederland is gekomen om te studeren en heeft hierbij zijn hobby tot zijn werk gemaakt. Het is begonnen in 1978, bij de 2e Jan van Kampenstraat te Amsterdam in een klein keukentje op de 1ste etage waar er gekaart werd.
 
Rondom de Zeedijk had hij een zwervend bestaan met zijn kookkunsten, Richardo heeft gewerkt bij de ‘Commodores, Denice place, Ate’s place, Stan & Robert’ en nog velen andere plaatsen rondom de Zeedijk. Richardo was de eerste kok van Macoland op de Nieuwendijk te Amsterdam en dat duurde van 1983 tot en met 1985. Vervolgens is Richardo naar Easy’s Place verhuist.
 
In 1988 heeft Richardo samen met zijn broer Wan Ati opgericht. Eind 1992 had hij het koken weer hervat in Café ‘De Draver’ aan de Ruyschstraat in Amsterdam Oost (huidige New Draver aan de Wibautstraat). Nadat Richardo wederom herenigd was met zijn broer besloot hij in 2002 terug te keren naar Wan Ati. Na Wan Ati werkte hij ook bij Café Ons en vervolgens bij Sabaku (huidige Spang Makandra).
 
In 2007 besloot Richardo dan eindelijk zijn eigen eetgelegenheid te openen: Ricardo’s te Amsterdam!